Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Περιγραφή

Ένα γευστικότατο κέικ που όταν είναι ζεστό, απλά είναι ένα από τα πιο γευστικά γλυκά που έχω δοκιμάσει ποτέ
Τριπλοσοκολατένιο κέικ σοκολάτας


ΟδηγίεςΣυστατικά

Για το κέικ
  • 3,5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα ζάχαρη λευκή
  • 1 κούπα ζάχαρη καστανή
  • 1 κούπα μαργαρίνη σοφτ
  • 4 αυγά ολόκληρα
  • λίγη βανίλια
  • μισό κουταλάκι σόδα
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • 125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
Για το γλάσο
  • 125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα (φιλαδέλφια ή μασκαρπόνε ή ρικόττα)
  • 2,5 κούπες ζάχαρη άχνη
  • 2/3 κούπας γάλα
  • 1 πλάκα κουβερτούρας σε κομματάκια
  1. Για το κέικ, στο μίξερ χτυπάμε το αλεύρι, τη λευκή και την καστανή ζάχαρη,
  2.  την μαργαρίνη, τα αυγά, τη βανίλια, τη σόδα και το αλάτι.
  3. Προσθέτουμε στο μίγμα την κουβερτούρα λιωμένη σε μπαιν-μαρί 
  4. και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  5. Βάζουμε το μίγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη και
  6.  ψήνουμε στους 175 με 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
  7. Αφού κρυώσει, κόβουμε το κέικ σε 3 κομμάτια και βάζουμε ανάμεσα
  8.  το γλάσο, μπήγοντας παράλληλα στο σώμα του κέικ τα κομματάκια της κουβερτούρας.
  9. Φροντίζουμε να κρατήσουμε αρκετό γλάσο για την πάνω επιφάνεια του κέικ.
  10. Για την ετοιμασία του γλάσου, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρί, μαζί με το κριμ τσιζ, τη ζάχαρη άχνη και το γάλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν κάποιος επιθυμεί, μπορεί να προσθέσει στο μίγμα του κέικ λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Όταν το κέικ είναι ακόμα με το ζεστό γλάσο, μπορεί να συνοδευτεί με παγωτό βανίλια ή μπανάνα.


Διαβάστε περισότερο: Τριπλοσοκολατένιο κέικ σοκολάτας http://www.sintagespareas.gr/sintages/triplosokolatenio-keik-sokolatas.html#ixzz17SFXMTa9


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου