Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Περιγραφή

Τα κάστανα κάνουν αυτή την εποχή την εμφάνισή τους και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε φαγητά και γλυκά. Φτιάξτε αυτό το γλυκάκι και είμαι σίγουρη ότι θα το ευχαριστηθείτε!
Γλυκάκι με κάστανα και σοκολάτα

Συστατικά

  • 1/2 κιλό κουβερτούρα
  • 1 κιλό κάστανα
  • 3/4 φλυτζανιού βούτυρο φρέσκο λιωμένο
  • 1/2 φλυτζάνι γάλα
  • 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 5-6 κάστανα γλασέ

Οδηγίες

  1. Καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική σκληρή φλούδα. Ρίχνετε σε κατσαρόλα νερό, βάζετε μέσα τα κάστανα και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. 
  2. Τα στραγγίζετε, τα καθαρίζετε, τα πολτοποιήτε και τα αφήνετε να περιμένουν σε ένα μπόλ. 
  3. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ρίχνετε το βούτυρο και ανακατεύετε. Προσθέτετε στο μπόλ με τα κάστανα τη μισή κουβερτούρα, το γάλα, τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε καλά.
  4. Στρώνετε λαδόχαρτο σε μια μακρόστενη φόρμα και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Το στρώνετε καλά και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα. 
  5. Το ξεφορμάρετε και το βάζετε σε μακρόστενη πιατέλα. Περιχύνετε με την υπόλοιπη κουβερτούρα το γλυκό και από πάνω τοποθετείτε τα κάστανα γλασέ. 
  6. Διατηρείτε το γλυκό στο ψυγείο και το σερβίρετε κομμένο σε φέτες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το γλυκάκι αυτό το βρήκα στο βιβλιαράκι "όλη η Ελλάδα στο πιάτο σας!" από της εκδόσεις Φυτράκη.


Διαβάστε περισότερο: Γλυκάκι με κάστανα και σοκολάτα http://www.sintagespareas.gr/sintages/glikaki-me-kastana-kai-sokolata.html#ixzz18pZtRyPl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου