Περιγραφή
Δική μου συνταγή για ελαφρύ μικροσκοπικό γλυκάκι που κάνει για όλους και διατηρείται καιρό στο ψυγείο!
Συστατικά
- 1 πακ.μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 3/4 φλιτζ. καρύδια ή μάντολες (καραμελωμένα αμύγδαλα)
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια για άρωμα
- 1/2 πακ. βούτυρο ή μαργαρίνη (μαλακά)
- 1 κουτ. σούπας κακάο
- 2-3 κουτ. σούπας ποτό / λικέρ*
- 1/2 φλιτζ. τσάι earl grey
- 2-3 κουτ.σούπας γάλα εβαπορέ
- 1 σοκολάτα κουβερτούρα (100-125γρ)
- τρούφα
Οδηγίες
- Σε λεκανίτσα χτυπάμε το βούτυρο με το κακάο, το λικέρ και το ξύσμα (ή βανίλια).
- Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα και στη συνέχεια τα καρύδια ή μύγδαλα και τα ρίχνουμε στη λεκανίτσα. Μουλιάζουμε με το τσάι και ανακατεύουμε.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, μαζί με το εβαπορέ, και τη ρίχνουμε κι αυτή στο μείγμα μας ανακατεύοντας να πάει παντού!
- Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο για να πλάθεται πιο εύκολα.
- Πλάθουμε τρουφάκια και τα κυλάμε σε τρόύφα ή ινδοκάρυδο, τα βάζουμε σε πιατέλα και στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες πριν τα σερβίρουμε.
Διαβάστε περισότερο: Τρουφάκια σπιτικά http://www.sintagespareas.gr/sintages/troufakia-spitika.html#ixzz17SE8ijZ2 μαύρη-λευκή ή και ινδοκάρυδο για το τύλιγμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου