Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Τελικό Στάδιο

  Το ρευστό μείγμα της σοκολάτας, αφού μετριασθεί η θερμοκρασία του
μεταφέρεται αυτόματα με τις κατάλληλες σωληνώσεις σε ειδικά μηχανήματα
 όπου χύνεται στις φόρμες πλακιδίων. Στο σημείο αυτό μπορεί να προστεθούν
 και επιπλέον συστατικά, όπως αμύγδαλα, φουντούκια, γέμιση, κ.λ.π. 
Οι φόρμες μεταφέρονται αυτόματα στα ψυγεία κι έπειτα από ορισμένο
 χρονικό διάστημα η σοκολάτα στερεοποιείται. Στη συνέχεια, οι πλάκες 
μεταφέρονται στις συσκευαστικές μηχανές, τυλίγονται σε φύλλα κασσίτερου
 για να εξασφαλιστεί η διατήρησή τους και αποθηκεύονται σε κατάλληλους, 
κλιματιζόμενους χώρους, μέχρι να φτάσουν στα σημεία πώλησης .



  Σημειώνεται ότι ο χρόνος διατήρησης της φυσικής σοκολάτας
 είναι έως 6 μήνες , ενώ της αντίστοιχης με προσμείξεις είναι έως 3 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου