Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Κονσάρισμα

  Αποτελεί το πιο βασικό τμήμα όλης της παραγωγικής διαδικασίας.
 Η λεπτή σκόνη μετά το ραφινάρισμα μεταφέρεται σε ειδικά μηχανήματα
 που ονομάζονται «κόνσες», τα οποία έχουν θερμαινόμενες πλευρές.
 Εκεί η σκόνη ρευστοποιείται και αναδεύεται, ενώ ταυτόχρονα,
 γίνονται αντιδράσεις που δίνουν το χαρακτηριστικό άρωμα σε κάθε
 είδος σοκολάτας.Όσο μεγαλύτερη είναι η παραμονή του ρευστοποιημένου
 μείγματος στις κόνσες, τόσο καλύτερο είναι το γευστικό αποτέλεσμα
 του τελικού προϊόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου